Referenser

08-440 71 70
acqwool@flexirent.se

Vi kör all e-post via:Vi rekommenderar Crossnets tjänster

rek_grey02

Se bilder från “vår” skola i Kenya

Lektion i Nairobi

Referensinstallationer av QWaietprodukter

QWaiet i musikstudio

QWaiet har installerats i musikstudio i Ulricehamn hos Marcos Ubeda som tycker att QWaiet fungerar mycket tillfredställande. Ljudmiljön i studion går nu att på ett enkelt sätt reglera genom att dra ut eller skjuta ihop QWaietlängderna.

Den stora basabsorbenten som utvecklats under detta projekt fungerar till och med över förväntan när det handlar om att dämpa basljud. Marcos tycker även att miljön ur ett estetiskt perspektiv är mycket bra.

MusikstudiomedMarcos

musik 2

Nytt objekt färdigt i Stockholm

oscar

Oscar den II:es foajé i Stockholm är en speciell miljö där man inte ville göra några större ingrepp även om ljudmiljön behövde åtgärdas. Här kunde Acqwool med hjälp av vacker och effektiv design av Okko erbjuda ett anpassningsbart alternativ som på ett diskret sätt integrerades i miljön. Okko är den ledande inredaren av Acqwoolmiljöer.

Länsstyrelsen i Jönköping
På länsstyrelsen i Jönköping var det problem men höga ljudnivåer i matsalen. Efter akustiska mätningar av rummet installerades ett antal hängande absorbenter jämt utspridda i rummet, både QWaiet compact och QWaiet double.

länsstyrelsen

rh-stolen i Nässjö
Företaget rh- stolen hade problem med dålig akustik i sina kontorslokaler. Acqwool Development fick uppdraget att sätta upp sina ljudabsorberande textilier som en förbättrande åtgärd och ett estetiskt tillägg.


rh


rh2

rh3

Daloc i Töreboda
Acqwool Innovation har installerat absorbener både i tak och framför vägg på Dalocs kundcenter i Töreboda. Daloc tillverkar och säljer nordens bredaste sortiment av branddörrar, ljuddörrar och säkerhetsdörrar. På företagets kundcenter var den höga ljudnivån ett problem varför Acqwool Innovation kontaktades.

daloc1

daloc2

daloc3

Espira i Borås
På Espira i Borås ville man kunna dela av en öppen planlösning i olika rum efter behov. Att installera QWaiet Double och QWaiet Compact i ett flexibelt skensystem blev en lösning på detta.

espira1

espira2


Nytt koncept för Sibylla i Borås
Acqwool Innovation har under augusti 2007 varit med och inrett en ny Sibylla restaurang i Knalleland, Borås. Genom att sätta upp ett antal väggtavlor har ljudnivån i restaurangen blivit mer dämpad. Installationen i restaurangen är ett bra exempel på hur QWaiet kan designas för att passa in i en speciell inredning.

sibylla 1

sibylla 2

sibylla 3

Förskola i Tvärred
Nybyggd förskola med spännande arkitektur

Vid nybyggnationen av förskolan i Tvärred ritades Acqwool Innovations takabsorbenter in redan på planeringsstadiet av arkitekt Marie Ganslandt. Acqwools takabsorbenter i QWaiet Singel materialet passade utmärkt för arkitektens intensioner med inredning i ekologiska material.
tvarred 1

tvarred 2


Stadsmuséet, Göteborg
Stora volymrika rum, med kala väggar är ofta problemfyllda rum. Stadsmuséet i Göteborg var inget undantag. De valde bort eko och resonans genom att installera hängande ljudabsorbenter.
Resultatet blev en helt annan ljudmiljö, lugnare och för besökaren också en bekväm miljö där man numera också lättare kan ta till sig information.

stadsmuseet

Textilierna på bilden är QWaiet Single som frihängande.